Kék és zöld - barlang


Modra Špilja - Biševo

Odoo CMS - a big picture


Vis sziget szomszédságában a Biševo szigeten található  Horvátország lélegzetelállító látványossága a Kék Barlang. Biševo főként lakatlan, így szálláshelyet legközelebb Komižán tudsz foglalni. Naponta több szervezett túra indul a különlegesség megtekintésére. Eleinte csak a tengerszint alatt búvárkodva lehetett bejutni a barlangba, 1884-ben azonban Eugen von Ransonet báró megnagyobbíttatta a barlang bejáratát, így akár már egy kisebb csónakkal is be lehet jutni a barlang belsejébe.


A barlangba érve meghökkentő látvány tárul elénk. Ezt a különleges tüneményt a napfény játéka hozza létre. A természetes víz alatti bejáraton bejut a fény és a sziklákon megtörve lélegzetelállító kék fénnyel árasztja el a barlangot.

Maga a sziget is elvarázsol átlátszó kék vizével, cédrus fáival, és néhol 140 méter magasra tornyosuló szikláival. Ha strandolni szeretnél Biševo két homokos öböllel vár, ahol garantált a pihenés.
Odoo text and image block

Zelena Špilja - Vis

Odoo CMS - a big picture

Ha itt jársz, mindenképpen érdemes megnézni a Zöld Barlangot is Vis szigetén, mely hasonló hatások miatt zöld fényben játszik.

Odoo - Sample 1 for three columns


Odoo - Sample 2 for three columns


Odoo - Sample 3 for three columns