Horvátország fokozatosan megnyitja a határait

 A május 10-i bejelentés alapján dél-nyugati szomszédunk engedi a belépést azoknak a külföldi állampolgároknak, aki üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt, valamint halaszthatatlan személyes okok miatt utaznak az országba.

A frissen bejelentett rendelet szerint azok a külföldi állampolgárok és családtagjaik, aki rendelkeznek Horvátországban ingatlannal, vagy hajóval, illetve temetésre érkeznek az országba, és ezt megfelelő dokumentumokkal alá is tudják támasztani, átléphetik a határt - írja az MTI.

Amennyiben más, nem előrelátható személyes okok miatt utaznának Horvátországba, azt megelőzően beutazási engedélyt kell kérvényezniük az uzg.covid@mup.hr email-címen. Ugyanez vonatkozik az üzleti utakra is.

AZ ORSZÁGBAN TARTÓZKODÁSHOZ NEM KELL AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAPOTRA VONATKOZÓ IGAZOLÁS, ILLETVE NEGATÍV COVID-19 TESZT,
ugyanakkor be kell tartani a közegészségügyi intézet ajánlásait, mint a társasági érintkezés szabályait és a szigorú higiéniai feltételeket (maszk és kesztyű használata).

A hazaérkezést követően a 2 hetes hatosági karantén kötelező attól függetlenül, mennyi időt tölt az ember külföldön. 

Ha a Horvátországban tartózkodás alatt valakinél jelentkeznek a Covid-19 betegség tipikus tünetei, az illető nem hagyhatja el ideiglenes lakhelyét, és azt jeleznie kell a helyi járványügyi hatóságoknak.

Amennyiben ez a fázis sem okoz újabb problémákat, akkor várhatóan június közepén megnyitják a turisták számára is a határokat. :)

Odoo CMS - a big picture

 Forrás: index