Kék és zöld - barlang

Modra Špilja és Zelena Špilja

Vis sziget szomszédságában a Biševo szigeten található  Horvátország lélegzetelállító látványossága a Kék Barlang. Biševo főként lakatlan, így szálláshelyet legközelebb Komižán tudsz foglalni. Naponta több szervezett túra indul a különlegesség megtekintésére. Eleinte csak a tengerszint alatt búvárkodva lehetett bejutni a barlangba, 1884-ben azonban Eugen von Ransonet báró megnagyobbíttatta a barlang bejáratát, így akár már egy kisebb csónakkal is be lehet jutni a barlang belsejébe.

A barlangba érve meghökkentő látvány tárul elénk. Ezt a különleges tüneményt a napfény játéka hozza létre. A természetes víz alatti bejáraton bejut a fény és a sziklákon megtörve lélegzetelállító kék fénnyel árasztja el a barlangot.

Maga a sziget is elvarázsol átlátszó kék vizével, cédrus fáival, és néhol 140 méter magasra tornyosuló szikláival. Ha strandolni szeretnél Biševo két homokos öböllel vár, ahol garantált a pihenés.
Modra Špilja - Kék barlang - Biševo sziget, Horvátország
Odoo image and text block

Zelena Špilja

Ha itt jársz, mindenképpen érdemes megnézni a Zöld Barlangot is Vis szigetén, mely hasonló hatások miatt zöld fényben játszik.