Webalkalmazással gyorsul a határátlépés Horvátországba

Ügyfeleink hamarosan nem csak az autópályán, hanem a határon is soron kívül haladhatnak!

A horvát turisztikai miniszter Gari Capelli bejelentette: a Horvátországba érkező vendégeknek nem kell várakozniuk, amennyiben feltöltik adataikat abba a webalkalmazásba, amely május 28-tól lesz elérhető. Ilyen módon akár néhány másodperc alatt átléphetik a határt.

A Nemzeti Válságügyi Szolgálat sajtótájékoztatóján további határok nyitását jelentette be és hozzátette, hogy várakozás nélkül, néhány másodperc alatt átléphetnek Horvátországba, azok, akik feltöltik adataikat a webes felületen.

A felület kitöltése nem kötelező, de aki nem csak az autópályán akar időt spórolni, hanem már határon is, annak mindenképp ajánljuk a webes felület használatát, amelynek elérhetőségét a megjelenést követően azonnal megosztjuk ügyfeleinkkel és közösségi oldalunk követőivel.

A határátkelőhelyeken külön tereljük azokat, akik a webes felületen keresztül jelentkeznek be az országba, így ők gördülékenyebben és gyorsabban tudnak majd bejutni Horvátországba. Az adatok feltöltése esetén egy rövid adatellenőrzést követően zöld utat kapunk és már mehetünk is - tette hozzá Davor Božinović.

A turisztikai miniszter hangsúlyozta, hogy a szállodák már május 27-én újranyitnak, így azoknak a vendégeknek sem kell aggódniuk, akiknek már van foglalásuk. 

A határátlépéshez szükséges webes felületet mi is közzétesszük, de előtte ne felejts el ENC-t foglalni, hogy a horvát autópályákon várakozás nélkül haladhass.